6-8 évvel ezelőtt elkezdett magyarországon is teret hódítani magának egy az USA-ban nagy tiszteletnek örvendő gasztronómiai irányzat, a Barbecue. Roppant odafigyelést, ráhangolódást, pontos protokolokat követő irányzat ez, mely Low and Slow technikái miatt az elkészítés közben visszahat készítőjére. Gondolkodásra ösztönöz, mivel van idő, minden lassan készül moderált hőmérsékleten, és közben száll a füst. Ez a füst inspirált arra hogy elkészítsünk egy olyan szószt melybe a chili és a paradicsom is füstölt állapotban kerül. Mindkét zöldség kap meleg és hidegfüstöt is így magába zárja a szabadtűzi főzések utánozhatatlan zamatát. Alma és tölgy füstjét használjuk, így keverve a lágyat a karakteressel. A recept nem tér el az alaptól másban csak a paprika és a paradicsom füstölésében.
100 ml, csípősség 6/10